Nordecta
Nordecta

Våra Projekt

EuroTech Mackmyra AB har ständigt nya projekt på gång och på denna sida kommer vi att presentera några av dessa.

Du är välkommen att kontakta oss om du vill veta mer om något av projekten och om du tror att lösningen kan passa dig och ditt företag. Du kan se några bilder från våra tidigare projekt under Våra Produkter eller läsa om våra nya produkter nedan.

Lyftdon för tung apparatur, en ny produkt som hjälper kunden

Vi har också tagit fram ett specialanpassat lyftvertyg till Siemens SSAB för att lyfta in plåtar och detaljer i skåp under montering, allt gick som planerat och vertyget presterar på topp. Nu startar processen med att få vertyget CE-godkänt samt tillverkning av alla verktygen som skall används för att underlätta personalens monteringsarbete och samtidigt öka säkerheten.

Värmebänkar från Tillvercia, en het nyhet

Vi har också tagit över produktionen av värmebänkar från Tillvercia från och med 2014, vi har tidigare levererat bänkar till Tillvercia som står i Kiruna på perrongen, dessa bänkar är dessutom handikappanpassad enligt trafikverkets nya EU regler.

Vi kommer under året att marknadsföra detta på bred front i Sverige på äldreboenden, sjukhus, till järnvägen m.m. så vi värmer förhoppningsvis en stor del av resenärer och pensionärer när de kan sitta ute på våra värmande bänkar.

Du kan läsa mer om våra nya produkter under menyn Våra Produkter.

Solenergi blir bara hetare och hetare

Eurotech Mackmyra AB har fått uppdraget att arbeta med ett mycket intressant projekt där elenergi utvinns med hjälp av solvärme. Paraboler koncentrerar värmen till en Stirlingmotor som i sin tur driver en generator. Vi kommer att bygga containrar där bland annat frekvensomriktare, värmepumpar, klimat- anläggning och apparatskåp placeras. Förutom detta finns också kontor/driftcentral i containern som kommer att levereras till slutkund helt klar för driftsättning.

Vi har fått förfrågningar från flera håll gällande energilösningar med både containrar och apparatskåp sen vi levererade till Kina.

Denna typ av produkter expanderar våldsamt och vi hoppas att betydligt fler ordrar kommer leda till nyanställningar hos oss och underleverantörer, helst då i Gävle.

Jemedic i Gävle uppdaterar och bygger ut sin produktionslina

Vi har fått uppdraget att uppdatera en hel maskinlinje från produkttillförsel, vågsystem, packmaskin, checkvåg, sorterare, banderollerare. Uppdraget innebär byte av styrsystem, komplettering med operatörsteminaler (HMI) samt byggnation av bansystem. Uppdraget innehåller både mekanik och styrning av hela linjen.

Packmaskin för tablettaskar till Jemedic

Eurotech Mackmyra AB har byggt en paketeringsmaskin för tablettaskar till Jemedic. Packmaskinen har fyllt Läkeroltablettaskar åt Malaco Leaf som flyttade ut produktionen ur Sverige men vår maskin fungerade bra och kommer troligtvis att packa annat snart.

Kraftcontainer till BNT Nordic i Gävle

Eurotech i Gävle AB har fått förtroendet att för BNT Nordic i Gävle designa och bygga containers innehållande bland annat 250kW frekvensomriktare från Siemens, klimatsystem med både värme och kyla för att klara alla tänkbara klimat. Containrarna är designade för att leverera tillförlitlig kraft till BNT Nordics stenkrossar och kommer att leveraras till olika platser runt om i världen.

Strömriktare till Kvarnsweden på 3200A

Till kvarnsweden har vi byggt två strömriktare på 1600A styck som med sin matning på hela 3200A vid 525VAC imponerar. Vi har dessutom byggt några mindre strömriktare på "bara" 630A styck. Vi har även fått nya uppdrag som underleverantör till Avalon Innovation på Stora Ensos balhanteringslinje där vi står för elkonstruktion, programmering av hela linjen, montage och idrifttagande.

Exempel på utförande av värmebänk från Tillvercia.

Exempel på utförande av värmebänk från Tillvercia.

Exempel på utförande av värmebänk från Tillvercia i parkmiljö.

Exempel på utförande av värmebänk från Tillvercia i parkmiljö.

Information: Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Genom att fortsätta surfa godkänner du detta. Läs mer

OK